BÜŞRA GÜROCAK

BÜŞRA GÜROCAK "GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÜSKÜP PANELİ"NDE OTURUM BAŞKANLIĞI YAPTI

Anadolu Mektebinin edebiyat aracılığıyla aramızda "Gönül Köprüsü" kurmayı hedeflediği Bulgaristan, K.Makedonya, Yunanistan ve Almanya'da başlayan "Aynı Yazarlarla Gönül Coğrafyamızda" isimli okuma programı kapsamında  01 Mart 2021 Pazartesi günü, Uluslararası Balkan Üniversitesi öncülüğünde "Üsküp Cengiz Aytmatov" paneli gerçekleştirildi. Panelin birinci oturumunun başkanlığını 11. sınıf öğrencimiz Büşra Gürocak yaptı

06.03.2021 627

K.Makedonya, Yunanistan ve Almanya'da başlayan "Aynı Yazarlarla Gönül Coğrafyamızda" isimli okuma programı kapsamında  01 Mart 2021 Pazartesi günü, Uluslararası Balkan Üniversitesi öncülüğünde "Üsküp Cengiz Aytmatov" paneli gerçekleştirildi. Panelin birinci oturumunun başkanlığını 11. sınıf öğrencimiz Büşra Gürocak yaptı.

Sunumların ardından Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Söylemez, Diyanet İşleri Eski Başkanı ve Uluslararası İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,  Üsküp Eğitim Ataşesi İlker Kösterelioğlu,  Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç,  Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez,  Almanya Nürnberg Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş değerlendirme konuşmaları yaptılar. Çevrim içi düzenlenen panele Türkiye, Almanya, Kıbrıs, Kuzey Makedonya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan'dan birçok dinleyici katıldı.

İki oturum hâlinde gerçekleştirilen programda Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanatçısı İrfan Gürdal da Kırgız ve Balkan ezgilerine yer veren mini bir konser verdi.

06-03-202106-03-202106-03-202106-03-2021