2012-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ARASINDAKİ PASCH ETKİNLİKLERİMİZ

2012-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI ARASINDAKİ PASCH ETKİNLİKLERİMİZ

19.06.2013 6871

PASCH TİYATRO FESTİVALİ

 

PASCH tarafından düzenlenen 5. Pasch Bölgesel Tiyatro Festivali bu yıl mayısın ilk haftasında Alman Kültür Merkezinde düzenlendi. Ankara Türk Telekom Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi ile birlikte diğer Pasch okullarının katıldığı festivalde, okullar hazırlamış oldukları oyunları sergilediler.


Bu yıl da okulumuz Die Geschichte der Menschheidt (İnsanlığın Tarihi) adlı oyunu başarı ile seyircilere sundu. Kalabalık bir kadroya sahip olan okulumuzun Almanca tiyatro topluluğu tiyatro eğitmeni Erdal KARAKURT tarafından çalıştırıldı. Festivale katılan okulların Pasch koordinatörleri ve Goethe Enstitülerinin Pasch Türkiye sorumlusu Stephan REICHEL ve Goethe Enstitüsü eğitim danışmanı Eda Pak-Gökçebağ tarafından oluşturulan jüri her okuldan başarılı öğrencileri belirledi.

 

Okulumuzdan seçilen Arzum DEMİRAYAK, Betül Nur PİPER, Cansu GÜNGÖR ve Batuhan Berat ŞERBETÇİ yaz aylarında Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesinde yapılacak olan tiyatro kampına gitmeye hak kazandılar. Kampa Almanya'dan Kosova'dan Sırbistan'dan ve Türkiye´de ki Pasch okullarından öğrenciler katılacaklar. Kampta öğrenciler profesyonel tiyatro eğitmenlerinden Almanca tiyatro eğitimi yanında ayrıca Almanca dersleri de alacaklar. Kampın sonunda öğrenciler bir oyun hazırlayıp Eskişehir ve Ankara'da sunacaklar. Ayrıca bu kamptan seçilen 6 başarılı öğrenci Eylül ayında Münih'te yapılacak olan tiyatro festivaline katılmaya hak kazanacaklar.

pash_resimpash_resimpash_resim

MERHABA DEUTSCHLAND - HALLO TÜRKİYE

Bu proje YFU (Youth For Understanding) ve Goethe Enstitüsü tarafından her yıl 9. sınıf öğrencilerini Almanya´nın çeşitli şehirlerine gönderiyor. Öğrenci değişimini esas alan bu projede öğrenciler bu yıl Almanya'nın Münih kentinde ailelerin yanında kaldı ve iki hafta boyunca seçilen denk bir Alman okuluna devam ettiler. Okulumuzdan seçilen 3 öğrencimiz Yunus Emre ÖZKAN, Meliha Sena TUNA ve Ayşegül Dilara ÖZERCAN yarıyıl tatilinde Almanya'nın Münih kentinde ailelerin yanında kaldılar.

 

pash_resim

MEDIA PROJESI-MEDYA KAMPI

Okulumuzun Almanca medya grubu konusu "Vatan Senin İçin Ne Anlama Gelir ?" olan kısa film ile yarışmaya katıldılar. Başarılı olan öğrencilerimiz İzmir Kız Lisesinde Ağustos ayında yapılacak olan medya kampına katılabilecekler. Bu yıl Yunus Emre ÖZKAN ve Mert Alper ŞAHİN bu kampa katılmaya hak kazandılar.10 günlük kampta öğrenciler sabahları Almanca derslerine katılıp öğleden sonra yapımcılar ve gazetecilerle birlikte gazete, film ve radyo programı çalışmaları yapacaklar.

 

MÜZİK PROJESİ-MÜZİK KAMPI

Bu projeye okulumuzdan iki öğrenci başvurmuştur. Seçilen öğrenciler yaz ayında Pasch okulu olan Trabzon Fen Lisesinde uluslararası müzik kampına katılacaktır. Bu yıl Nagehan KUTLAY bu kampa katılmaya hak kazanmıştır.

 

PASCH-ZUKUNFTSWERKSTATT-LERNEN FÜR DIE ZUKUNFT

(PASCH GELECEK ATÖLYESI -GELECEK ICIN ÖGRENMEK)

2012 Sonbahar ayında 13 ülkenin Pasch okullarından öğrenciler Berlin´de bir araya geldiler. Gelecek Atölyesinde akademisyenler, eğitmenler ve öğretmenler eşliğinde gelecek hakkında konuşup, tartıştılar. "Gelecek İçin Öğrenmek" konusunda atölye çalışmaları yapıp sergilediler. Okulumuzdan 12. sınıf öğrencimiz Kebire Neris KUM ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil etti.

 

JUGENDKURSE (JUKU) – GENÇLİK KAMPI

Gençlik kampları ´Schulen: Partner der Zukunft(Okullar: Geleceğin Ortakları)´ tarafından 2008 yılından bu yana yapılmaktadır. Tüm dünyadan katılan öğrenciler Alman kültürünü ve yabancı kültürleri tanımış olur. Hafta içi sabahları Almanca dersleri görülürken, haftasonları dâhil, öğleden sonraları değişik faaliyetler yapılmaktadır. Yaz aylarında düzenlenen bu kampa okulumuzdan her yıl öğrenci seçilmektedir. Kamp Almanya´da (Goethe Enstitüsü tarafından seçilen şehirde) gerçekleştirilmektedir. 3 hafta gerçekleştirilen kampın sonunda öğrenciler okullarına ve evlerine mutlu bir şekilde geri dönüyor. Şu ana kadar bu kampa okulumuzdan yaklaşık 10 öğrenci gitmiştir.

Geçen yıl Mert Alper Şahin ve Fatma İlknaz Atmaca Almanya´nın Freiburg im Breisgau kentindeki kampa dâhil olmuşlardır. Bu yıl ise Faruk Enes Alkan ve Sena Kınık St. Peter Ording kentindeki kampa seçilmişlerdir.

pash_resim






























RoboSchool

Bu proje Almanya´nın TU Chemnitz Üniversitesi´nde Haziran ayında gerçekleştirilecektir. Bu projeye okulumuzdan Berat ALEMDAR seçilmiştir.

 

Frankfurt Uluslararası PASCH  Dil Kampı

Gamze DÜĞER ve Ece AY adı öğrencilerimiz 2015 yılında Frankfurt'ta yapılan Uluslararası JUKU kampına okulumuzun PASCH  koordinatörü Fatma Özdemir refakatinde,Türkiye'nin diğer PASCH okullarından gelen 12 öğrenciyle birlikte katıldı. Frankfurt'un merkezinde bir öğrenci yurdu olan Jugendherberge'de konakladı ve eğitim gördü.

 

 

 

 

 

 

Makedonya/ Ohri PASCH Tiyatro Kampı

2015 yılı, Haziran ayında Makedonya´daki PASCH Tiyatro Kampı'na öğrencilerimiz  Erhan CEYLAN, Fidelya ÇIPLAK, Defne ACUN, İlayda KAYA ve Ömer Faruk BORAZAN katıldı.10 günlük kamp kapsamında her gün Alman öğretmenlerle Almanca dersi işlediler. Öğleden sonra da tiyatro eğitimi aldılar.

 

 

 

 

 

Almanya/Bremen YFU(Youth For Understanding) "Merhaba Deutschland Hallo Türkiye " Programı

Bu yarıyıl tatilinde YFU(Youth For Understanding) kuruluşunun "Merhaba Deutschland Hallo Türkiye " programı kapsamında  Defne Irmak BALCI ve Melih ÜYER Almanya´nın Bremen şehrinde iki haftalık bir değişim programına katıldı. Bir ailenin misafiri oldular. Eğitimlerini kaldıkları süre boyunca orada sürdürdüler ve eğitim sisteminin yanı sıra tarihi yerleri gezerek Alman kültürünü tanıma fırsatı da buldular.

 





Uluslar Arası İzmir PASCH Medya ve Tiyatro Kampı

2015 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen İzmir Medya ve Tiyatro Kampı'na öğrencilerimiz  Ece EFEOĞLU, Ahmet Yavuz ZENGİN ve Günsenin TEMİZSOYLU katıldı. Pasch'ın düzenlediği Klangstraße adlı yarışma ve tiyatro yarışması sayesinde seçildikleri yaz kampında Almanca eğitimi almaya devam ederlerken Medya Kampında ve Tiyatro kampında da çalışmalarına devam ettiler.

 

 

 

 

 

Romanya /Wolkendorf Uluslar Arası PASCH Tiyatro Kampı

Öğrencilerimiz okulumuzda her yıl düzenlenen Almanca tiyatro etkinliği kapsamında "Die Unendliche Gesichte" adlı oyunu önce okulda daha sonra da Pasch Tiyatro Festivali için Ankara' da bulunan Alman Okulu' nda sergiledi. Festivalin sonunda Romanya'da 28.06.2015/07.07.2015 tarihleri arasında düzenlenen tiyatro kampına öğrencimiz İrem Gül SOY dahil olmak üzere 6 Türk öğrenci seçildi. Kampta sabah Almanca eğitimi, öğleden sonra tiyatro eğitimi gerçekleştirildi.
 

 

 

 

 

 

Ankara DACH Projesi

2015 yılı Mayıs ayında Ankara'da bulunan Alman Okulu`nda gerçekleşen  etkinliğe okulumuz 8 öğrenciyle beraber katıldı. Üç gün süren proje kapsamında dörderli gruplar oluşturularak birbirinden farklı, konusunu Almanya'dan alan küçük tiyatro oyunları hazırlandı. Kampın sonunda hazırlanan tiyatro oyunları sergilendi.