ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde okulumuzdan kareler

Mrt

Söylemek isteyip de söyleyemediğimiz, nasıl ifade edeceğimizi bilemediğimiz nice duygular barındırır zihnimiz. Sonra biri çıkar milletin duygu yükünü sırtlanır, duygularının tercümanı, milletinin sesi olur ki Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tartışmasız onlardan biridir.

Bir aksiyon adamı, bu milletin duygularının tercümanı, toplumun haykıran gür sesidir Akif. Şairdir, yazardır, imamdır, alimdir, hocadır, gazetecidir ve üst seviyede bir entelektüeldir. Sadece dünün değil bugünün, istiklâlin ve istikbalin şairidir. Doğumunun üzerinden 151 yıl geçmiş olmasına rağmen hala fikirleri, eserleri, özdeyişleri, marşlarıyla aramızda olan, bizlere ders ve mesajlar veren önemli bir şahsiyettir. "Geçmişimizi bilmezsek boşadır gelecek diye inlemek..." diyerek Akif gençlere kılavuzluk eder ve istiklalden istikbale yol açar önlerinde.

Okulumuz öğrencileri de Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutlamak amacıyla hazırlamış oldukları programda Akif’in yaşamı ve yaşamı boyunca yazdığı şiirleriyle izleyicilere duygusal anlar yaşattılar. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik eder Asım’ın Nesli gençlerimizin başarılarının devamını dileriz.

Okulumuz 2.Dönem 1.Ortak Sınav Konu ve Soru Dağılım Tabloları aşağıdadır

Mrt

2024 Ramazan ayının  ilk günü 10/A sınıfının düzenlemiş olduğu “İyilik Hareketi” çalışması ile  güzel anlara şahit olduğumuz, yüzlerin gülümsediği ve iyilik alıp iyilik bulduğumuz bir gün olarak tamamladık.

Mrt

Okulumuzda yapılacak sınavların tarihi aşağıdadır

Mrt

12 / D sınıfı öğrencilerimizden Almıla Birce Durukan 9 Mart 2024  tarihinde Ankara da düzenlenen Büyük Kadınlar Federasyon Kupasını 1.ci olarak tamamladı. Ülkemizi Avrupa ve Dünya  Gençler ve Büyükler Sampiyonalarinda  temsil edecek. Yolun Açık olsun Almıla Birce Durukan.

Mrt

Okulumuz  11 H sınıfı öğrencileri CAS çalışmaları kapsamında English B öğretmenimiz Nurcan Domaniç'in danışmanlığını yaptığı  "8 Mart Dünya Kadın Günü" programı ile günün anlam ve önemine ilişkin bir farkındalık yaratarak bugünü özel kılmışlardır.

Mrt

Okulumuz 10 IB sınıfları  English B öğretmenlerimiz Pınar Atmaca ve Selda Koru'nun danışmanlığında düzenledikleri  "SEVGİ  GÜNÜ" CAS etkinliğinde özverili çalışmaları sonucunda hazırladıkları ürünleri sergilemiş ve yarışmalar düzenleyerek bugünü güzel ve anlamlı kılmıştır.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde düzenlemiş olduğu Kutadgu Bilig OKU-YORUM,YAZI-YORUM projesi Ankara İl Paneli Gazi Anadolu Lisesi yerleşkesinde Ankara'daki çeşitli okulların katılımıyla gerçekleştirildi.Panelin değerlendirme konuşmasında Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup ÖMEROĞLU değerli katkılarıyla panelimizi zenginleştirdi.Paydaş okullarımıza, idarecilerimize ve kıymetli katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz

Şbt

ANKUF’24 AYAR

2018 yılından bu yana gerçekleştirilen Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumu 08-09-10-11 Şubat 2024 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Himayesinde Şehit Ümit Çoban Gençlik Merkezinin desteğiyle Lokman Hekim Üniversitesinde gerçekleştirildi. ANKUF’24 Türkiye’nin değişik illerinden katılan liseli ve üniversiteli gençlerin yaptığı akademik çalışmalarla Türkiye Büyük Millet Meclisinin simülasyonunu ortaya koydu. Akademik çalışmaların yanında sosyal aktivitelerle geçirdikleri zamanı daha eğlenceli ve renkli hale getirdiler. Dört gün boyunca yapılan her etkinlikte yaptıklarını çıkardıkları gazetelerle de kalıcı hale getirdiler. Başlangıcından bitimine kadar ANKUF’24 her aşamasında öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleşen bir ulusal forum oldu. Ulu Önder Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün güvenine layık gençler olduklarını bir kez daha gösterdiler. Komitelerin karar taslakları ve ANKUF’24 raporu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kitap olarak basılıp ilgili bakanlıklarla paylaşılacak. Öğrencilerimizin ANKUF’24 performansı büyük bir beğeni kazandı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürekli destekleneceği sözü alındı. ANKUF’24 kapanışında genel koordinatörler Devrim AYDIN ve Nazife Ezgi YALÇINTAŞ devir teslim yaptılar. ANKUF’25 genel koordinatörü olarak Ela YILDIRIM ve Ahmet Selim ÇAPÇIOĞLU’na devrettiler.

Okulumuz 1.Dönem 2.Ortak Sınav Konu ve Soru Dağılım Tabloları aşağıdadır