ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi

Sayın Velimiz;

12 Ekim'den itibaren Hazırlık ve 12. Sınıf öğrencilerimizin yüz yüze eğitimi başlayacaktır. Öğrencilerimiz için verimli ve sağlıklı bir eğitim ortamı planlayabilmek, öğrencileri takip edebilmek ve bu kapsamda gerekli önlem ve tedbirleri alabilmek amacıyla öğrencimiz için hangi eğitim türünü tercih ettiğinize yönelik hazırlanan dilekçeleri doldurarak en kısa zamanda okul müdürlüğüne ulaştırmanız gerekmektedir.

Eyl

Anadolu Mektebi'nin Balkanlar ve Almanya'daki gençlerimize yönelik olarak hazırladığı okuma programının "Gönül Köprüsü" paneli 26 Eylül 2020 Cumartesi günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Panel, Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov okumaları üzerine iki oturum hâlinde gerçekleştirildi.

Tem

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Anadolu Mektebi'nin Ankara okuma grubu öğrencileri tarafından sunumları gerçekleştirilen "Hikâyemizin Yarım Asırlık Sesi Mustafa Kutlu Paneli"ne okulumuz 9. Sınıf öğrencisi Meşgule Nur Deveci de panelist olarak katıldı. 22 Mayıs 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle yapılan panelde öğrencimiz  Meşgule Nur Deveci, "Mustafa Kutlu Eserlerinde Gurbet" konulu bildirisini sundu.

Tem

ASBL Tiyatro Kulübü öğrencileri EBA TV Yaz Okulu Drama dersi etkinliklerinde yer aldı.Kendilerini tebrik ediyoruz.

Tem

Okulumuzun idareci ve öğretmenleri ASBL'nin emektar müdürü Mehmet Emin ERGÜN' e veda yemeği düzenledi

Nis

Anadolu Mektebi dergisinin 3. sayısında okulumuz öğrencilerinden Ege Efeoğlu ve Ahmet Yasin Bozkurt'un denemeleri yayımlanmıştır. Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

yandaki linkten dergiye ulaşabilirsiniz http://online.fliphtml5.com/locm/rthr/

Nis

Okulumuz öğrencilerinin farklı yerlerde bir araya gelerek canlı yayında sundukları panel büyük izleyici topladı.Videonun tekrarını kanalımızdan izleyebilirsiniz https://youtu.be/cfZKklZRmtY

Nis

Panel Youtube üzerinden canlı yayınlanacak.23 Nisan saat 14:00 'dan itibaren aşağıdak linkten canlı izleyebilirsiniz

Mrt

Okulumuz IB Öğrencierinin aylar süren çalışmasıyla hazırlanana IB etkinliğimiz "My Freedom Day" çok eğlenceli ve eğitici geçti.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreninden Kareler

Mrt

Okulumuz öğrencilerinin 21-24 Şubat tarihleri arasında düzenledikleri ulusal forum ANKUF'20 başarılı bir şekilde sonlanmıştır.Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerle düzenlediğimiz ANKUF'20 de belli kategoride belirlenen sorunlara çözümler arandı.Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde olan ANKUF'20 katılan tüm öğrenciler için kuvvetli bir deneyim oldu.

Şbt

Okulumuz Hazırlık-D sınıfı öğrencilerimizden Almıla Birçe Durukan Ankara Liseler Arası Genç Kadınlar Flöre Turnuvasını Ankara 3. olarak tamamlamıştır. Mart ayında yapılacak Türkiye Şampiyonasında okulumuzu temsil etmeye hak kazanmıştır.

Ara

Anadolu Mektebi tarafından  21 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesinde düzenlenen "Geleneğe Ayarlı Saatler Yahya Kemal Beyatlı ve Ahmet Hamdi Tanpınar Paneli'nde   okulumuz öğrencisi  Albina Altınok da tek lise öğrencisi olarak "Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Eserlerinde Mazi Bağlamında Fert ve Toplumun Değişimi" konulu başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

ALGÇ 20 ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

ÖĞRENCİLERİMİZ HAYALLERİNİ TASARLAYACAK

Milli eğitim Bakanlığının proje okullarında hayata geçirdiği teknoloji tasarım atölyelerini öğrencilerimizin hizmetine sundu. Bu kapsamda okulumuzda görevli öğretmenlerimize teknoloji tasarım atölyesinin tanıtımı da bilgi teknolojileri öğretmenimiz Funda ÜNVERDİ tarafından yapıldı. Hazırladığı düzeneklerle devre plaketleri üzerindeki let lambaları bilgisayara yüklenen yazılımla nasıl çalıştırılacağı öğretmenlerimize anlatıldı. Öğretmenlerimiz de anlatılanlar doğrultusunda yazılımı kullanarak devreleri çalıştırmayı başardılar ve bu çalışmadan çok keyif aldıklarını belirttiler. Öğrencilerimizin bu atölyede robotik kodlamayı kullanarak güzel çalışmalar yapacaklarına inanddıklarını belirttiler.