IB Dersleri

17.12.2018 5443

IB Diploma Programı, her biri çeşitli seçenekler sunan başlıca altı ders grubundan oluşan bir programdır. Bu program, şematik olarak bir çember ile gösterilmektedir. 

1.Grup Dil ve Edebiyat Çalışmaları IB Organizasyonu´nun öğrencilerin kendi kültürlerine bağlı kalmalarını teşvik etme politikasının bir parçası olan bu ders 80´den fazla dilde yapılmaktadır. Dersin amacı öğrencinin konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini ve ana dilindeki edebi mirasına saygısını; dünya edebiyatı çalışmalarının verdiği uluslararası bakış açısı ile tamamlamaktır. Okulumuzda bu gruptan TÜRKÇE A DİL VE EDEBİYAT HL dersi verilmektedir.

2.Grup Dil Kazanımı Bu grupta, amaçlanan dili (İngilizce) ana dili gibi kullanabilen; daha önceden yabancı dil öğrenme deneyimi olan öğrencilere A ya da B düzeyinde dil dersleri sunulmaktadır. Dersler, yazılı ve sözlü iletişim üzerine odaklanmaktadır. Okulumuzda bu gruptan ENGLISH B HL dersi verilmektedir.

3.Grup (Birey ve Toplum) Bu grupta; İşletme ve Yönetim, Ekonomi, Coğrafya, Tarih, İslâm Tarihi, Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojisi, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Antropoloji ve 20. Yüzyılda Türkiye v.b. dersler yer almaktadır. Okulumuzda bu gruptan 20. Yüzyıl Türkiyesi (TITC) dersi verilmektedir.

4.Grup (Fen Bilimleri) Bu gruptaki dersler ise; Biyoloji, Kimya, Fizik, Çevre Sistemleri ve Toplum, Tasarım Teknolojisi´dir. Okulumuzda bu gruptan BIOLOGY HL dersi verilmektedir.

5.Grup (Matematik) Diploma alacak tüm adayların bir Matematik dersi almaları gerekmektedir. Okulumuzda bu gruptan MATHEMATICS SL dersi verilmektedir.