ASBL´de IB

17.12.2018 1684

ASBL'de IB

IBDP, okulumuzda 2016-2017 öğretim yılında uygulamaya konulmuş olan, istekli ve akademik kriterlere uygun öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan diploma kazandıran bir programdır. Akademik güvenirliliğin ve entelektüel düşüncenin simgesi olan IBDP´ye katılan öğrenciler, dünya çapındaki seçkin üniversiteler ve ülkemizin en iyi üniversiteleri tarafından kabul edilmektedirler.   Belirli kriterlere sahip olan ve okulumuzda IBDP´de okumaya hak kazanan öğrenciler 10. ve 11. sınıflar olmak üzere iki yıl IBDP´de öğrenim görmektedirler. IBDP, T.C. MEB diploması ve ÖSS talepleri beraberce ve tekrara yol açmayacak biçimde birleştirilerek düzenlendiği için, zamanı iyi kullanabilen, sorgulayıcı ve çalışkan öğrenciler için uygun bir programdır. T.C. MEB lise müfredatında yer alan tüm derslerde başarılı olan öğrenciler UB diploması alamasalar dahi lise diploması almaya hak kazanırlar. Geniş kapsamlı ve oldukça yoğun çalışma gerektiren bu programdan mezun olan başarılı öğrencilerimiz, üniversiteye giriş sınavlarında büyük başarı elde etmelerinin yanı sıra diploma derecelerine göre Türkiye´de ve dünya çapındaki iyi üniversitelerde burslu okuma hakkı ve kredi (ders muafiyeti) kazanmaktadırlar. T.C. Hükümeti sadece IB diploması ile yurt içindeki üniversitelere başvurulabilmesine izin vermez. Ancak yurt dışındaki üniversitelere ÖSS´ye girmeden başvuru ve kabul olanağı vardır. IBDP´den mezun olarak iki diploma (T.C. MEB Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ve UB Diploması) alan öğrencilerimizin ÖSS AOBP´nın düşmeyeceği ve okul ortalamasını da yükselteceği beklenmektedir.

IB Diploması alan öğrenciler ülkemizdeki Vakıf Üniversitelerinde diploma notuna göre %25 ile %75 aralığında değişen oranlarda burs kazanabilirler. Ayrıca Bilkent Üniversitesinde alanlarıyla uyumlu olarak istedikleri bölüme yatay geçiş hakları vardır.