T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi

Sıkça Sorulan Sorular

1.       IB programlarının avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu programı bitiren öğrencilerin geldikleri yerler ve bazılarından örnekler nelerdir?

Ülkemizdeki tüm devlet üniversiteleri ve vakıf Üniversiteleri liseyi bitirirken

-          araştırma ve rapor yazma tekniklerini öğrenmiş,

-          üniversite öğrencisinin dahi akademik dürüstlük kurallarına harfiyen uyarak yazmakta zorlandığı 4000 kelimelik özgün tezleri yazabilen,

-          yaratıcı ve dolayısıyla gerçek problem çözme başarısına sahip ve sosyal hizmet projelerinde ve diğer yaşam projelerinde önderlik yapabilen

 bu öğrencileri kapabilmek için birbirleriyle yarışmaktadır. IB öğrencilerimiz yurt dışı üniversiteleri de tercih edip burs alarak da yerleşebilmektedirler.

2.       IB Programı sınıflarında mevcutlar nedir?

IB programında sınıf mevcutları en fazla 20 dir.

3.       IB´nin sosyal aktiviteleri nelerdir?

• Yaratıcılık: Koro, tiyatro, takı tasarımı, resim, seramik, dans

• Bedensel Etkinlik: Step, fitness, trekking, buz hokeyi,

• Toplum Hizmeti: Körler okulu için CD lere kitap okuma, Köy okulu projelerinde aktif görev alma, kütüphane projesinde aktif çalışma yapma, v.b.

4.       IB diploması belli bir süre için mi geçerli? Hangi ülkelerde geçerli?

IB diploması alındıktan sonra süresiz geçerlidir. Ancak Vakıf Üniversitelerindeki yatay geçiş ve burs olanaklarından liseden mezun olduğu yıldan başlamak üzere girdiği üniversitede yararlanabilir.  Amerika Birleşik Devletleri; İngiltere, Almanya, Kanada, Yeni Zellanda IB Diplomasını tanıyan 100´ü aşkın ülkeden sadece önde gelenleridir.

5.        IB diplomasının ülkemiz üniversitelerinde sağladığı ayrıcalıklar var mı? Varsa neler?

Koç.Sabancı,İstanbul Bilgi,Doğuş,Başkent, İstanbul Kültür, Işık, Okan,Kadir Has gibi vakıf üniversiteleri IB diploma notuna göre değişken oranlarda başarı ve yüksek başarı bursu vermekte ve bazı derslerden muafiyet sağlamaktadır. Ayrıca Bilkent Üniversitesi liseden mezun olduğu yılda IB diploma notu 30 ve üzerinde olan öğrencilere taban puanlı bölümüne (Fizik, Kimya ve Siyaset Bilimi) girebilse dahi istediği bölümde (Elektrik- Elektronik, Endüstri Mühendisliği, Genetik Mühendisliği, Hukuk, İktisat, İşletme gibi) okuma hakkı vermektedir. Bu bölümlere öğrenci 1.sınıftan itibaren başlamakta ve 4 üzerinden 2.8 kümülatif tutturduğu takdirde eğitimini yatay geçiş yaptığı bölümde sürdürmektedir. İkinci sınıfta ise 3.5 ve üzerinde kümülatif başarı gösterenler burs kazanarak ücretsiz okuyabilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2018 - Güncelleme: 08.01.2021 10:25 - Görüntülenme: 4269
  Beğen | 1  kişi beğendi