Bilgi Kuramı (TOK)

17.12.2018 1505

Bilgi Kuramı (TOK)

Bilgi kuramı dersi (TOK), öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilginin oluşma sürecini daha iyi anlamaları, daha doğru sorular sormaları ve öğrendiklerinin gerçek hayattaki karşılıklarını daha iyi görebilmeleri için IB tarafından dizayn edilmiş disiplinlerarası bir derstir. Bu ders IBDP´nin temel felsefesini oluşturmaktadır ve İngilizce dilinde verilmektedir. 10. ve 11. sınıflarda 100 saatlik Bilgi Kuramı dersi zorunludur. Bu ders öğrencilerde eleştirel düşünmeyi artırmayı, onların farklı bakış açılarını görüp doğruluğunu değerlendirebilmesini kendine hedef belirler.

Diploma almaya hak kazanabilmek için tüm öğrencilerin 1200-1600 kelimelik makale yazmaları ve sözlü sunumlarını tamamlamaları gerekmektedir.